Chat with us, powered by LiveChat

Multi-Sided Platforms

Het Multi-Sided Platform, ook wel bekend als Two-sided Market of ‘gewoon’ als platform. Wat is het Multi-Sided Platform eigenlijk? De formele omschrijving is: ‘Een Multi-Sided Platform is een technologie, product of dienst die waarde creëert door interactie mogelijk te maken tussen twee of meer groepen’.

Het Multi-Sided Platform businessmodel is ongetwijfeld een van de belangrijkste en meest revolutionaire businessmodellen van de afgelopen 20 jaar. Het kan zorgen voor serieuze disruptie van een bestaande markt, maar kan binnen afzienbare tijd ook een essentieel onderdeel worden van het ‘overleven’ voor bepaalde organisaties.

Sping bouwt Multi-Sided Platforms

Veel bedrijven hebben ideeën voor een Digitale Platform maar hebben niet de kennis in huis om de technologische aspecten te verzinnen en/of de bouw te realiseren. Voor dit type bedrijven en projecten is Sping de ideale technologische partner. Sping is ervaren met het bouwen van platformoplossingen voor diverse bedrijven, zowel voor B2B als B2C doeleinden. Zo bouwden we oplossingen voor IONIQ Car Sharing en Waterdrinker Aalsmeer.

De wizards van Sping zijn in staat om te helpen bij het bedenken en bouwen van vrijwel alle typen Multi-Sided Platforms.

Aan welk soort platformen kun je dan denken?

Service Platforms

Bij service platforms kun je denken aan marktplaatsen voor service-aanbieders en service-afnemers. Enkele voorbeelden van bekende service platforms zijn Uber en Airbnb.

Product Platforms

Product Platforms zijn in essentie een van de meest eenvoudige platforms. Hier worden kopers en verkopers bij elkaar gebracht. Het bekendste voorbeeld is Ebay.

Social Platforms

Social Platforms, zoals Facebook, worden tegenwoordig door vrijwel iedereen gebruikt. De toevoeging van adverteerders aan het platform zorgt vaak voor een groot commercieel succes.

Communication Platforms

Communication Platforms hebben de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Denk hierbij aan platformen als Skype en Whatsapp, die in veel zakelijke en privé-omgevingen niet meer weg te denken zijn.

Media Platforms

Met Media Platforms als YouTube, Twitter en Amazon Kindle heb je toegang tot een gigantische hoeveelheid media content. Je hoeft nooit meer iets te missen.

Transaction Platforms

Transaction Platforms zorgen voor eenvoudig en veilig betalen. Bijvoorbeeld bij de aanschaf van producten zoals met PayPal of iDeal, maar ook bij een onderlinge transactie zoals met Tikkie.

Nieuw Business idee? Start met Learn!

VR for business

Agile Design & Development

Klaar voor de volgende stap?

LEARN

GROW